vrijdag 8 mei 2020

Rivercess


We zijn ook 3 weken te gast geweest op de missiepost van Jacob en Marjolein Kiefte die we inmiddels ook via/via hadden leren kennen. Zij hadden ons uitgenodigd hen te bezoeken in Rivercess, een klein dorpje meer het land in. Langs een prachtige route zijn we goed bij hun aangekomen en werden we warm onthaald door het hele dorp met zang, dans en muziek. Of waren we zeer beroemde personen, iedereen wilde ons de hand schudden.

Jacob en Marjolein runnen een kliniek aldaar en daar konden we een kijkje nemen en hebben we ook ons hygiëne programma gedaan. Elke ochtend in de wachtkamer vertelden we ons verhaal, met platen en vertaling. Het verhaal eindigde altijd ermee dat iedereen aan de dunne was en daar werd elke keer hartelijk om gelachen als dat stukje kwam, maar daar was een les uit te leren voor wat betreft de hygiëne, het werkte goed. Tot nu toe wordt dezelfde les nog steeds gebruikt dor de huidige medewerkers in de kliniek.

Wat hebben we het daar goed gehad, een zeer gezegende tijd. Wat een rust daar in vergelijking met Monrovia. Volledige stilte ’s nachts behalve de krekels en de hanen bij het krieken van de dag. Prachtig!! 
We hebben gevist, geverfd, in de kerk gesproken, water gehaald bij de put en noem maar op maar vooral hebben we genoten!

We hebben veel gezongen met de kinderen die daar naar een klein schooltje gingen, ook daar gingen we onze les geven en leerden ze een liedje over handen wassen met gebaren erbij. Dit sloeg ook goed aan. Overal hoorde je ze zingen overdag!



































Geen opmerkingen: