maandag 24 maart 2008

Pasen en Liberia, He is risen!!!!!!!

Terwijl het in Nederland weer vriest en sneeuwt en hagelt, hebben we hier vandaag weer een warme Afrikaanse dag erop zitten.
Pasen in Liberia, we hebben een heerlijke dag gehad. Om 6 uur vanochtend hadden we een zangdienst op dek 8 bij het opkomen van de zon, helaas was het wat mistig, maar dat trok later helemaal weg.
Om 8 uur hadden we een dienst op het dok, het was wat aangekleed met palmtakken en we hadden een tafel staan om het avondmaal te vieren.
Het was een hele mooie dienst, echt een paasdienst. Daarna om 10 uur hadden we een uitgebreide brunch in de eetzaal, weer even afkoelen. Was ook erg gezellig.



's Middags heerlijk in de wind en de zon en een beetje achter de takken een dutje gedaan en wat zitten lezen. Natuurlijk ook weer lekker buiten gegeten op het dok en daarna nog met een stel Nederlanders aan het zingen geslagen tot de zon onderging en uiteindelijk belanden we nog op de afdeling waar we voor de patienten Nederlandse paasliederen hebben gezongen. Ze waren helemaal enthousiast ervan. Toen was er nog iemand jarig, dus nog een klein feestje en zo is de dag weer omgevlogen.
Net zoals de hele week trouwens.

In m'n vrije dagen weer op pad geweest naar Cynthia en de kinderen en gelogeerd bij Anneke en haar man en natuurlijk ook nog gewerkt. Gezellig op de afdeling gewerkt, vorig weekend de 12 uurs diensten die heel goed te doen waren bij de vrouwen, want daar werk ik nu steeds.
Zaterdagmiddag en avond bij Carl en Ilne op bezoek geweest. Zij zijn begonnen met het bouwen van een soort SOS dorp voor weeskinderen. Al een paar jaar zijn ze betrokken bij een weeshuis hier in de buurt en dit jaar zijn ze dus met bouwen begonnen. Zelf wonen ze sinds februari hier ook in het land. Een eindje de bush in, indrukwekkend wat ze allemaal al gedaan hebben en hoe ze er helemaal achter staan om dit werk te doen waar God ze echt toe geroepen heeft. Ze wonen best onder primitieve omstandigheden, maar redden het prima samen.
Op de afdeling gaat het goed, naast veel patienten met een tumor en de oogoperaties zijn er screeningen aan de gang geweest voor de orthopedie en binnenkort voor de platsiche chirurg.
De VVF artsen zijn weer vertrokken en hebben 34 vrouwen kunnen opereren.
Veel van hen zijn vorig jaar ook geweest, maar toen was de operatie niet geslaagd. Een aantal van hen is nu naar huis, gelukkig wel met een geslaagde operatie, maar ook een paar zijn echt niet meer te opereren, omdat er teveel littekenweefsel zit in de blaas en de urethra. Heel triest en moeilijk te verwerken voor deze vrouwen.
We hebben inmiddels alweer een paar dressceremonies gehad, waarvan 1 vanmorgen nog weer na de brunch. Van de ene dienst in de andere vandaag, maar heel mooi weer als altijd.
Nog 2 weekenden ben ik hier, eentje werken en nog een weekendje weg ( misschien, als het lukt.......). Deze week ga ik de nachtdienst nog een keer in en werk een paar avonden. Ik heb niet veel dagen meer vrij voordat ik wegga. Ze hebben vanaf deze maand echt een tekort aan verpleegkundigen en operatiekamer assistentes, dus maar hopen dat er nog mensen bij gaan komen...................
Wie voelt zich geroepen?????????

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Lieve Mirjam,
Een beetje laat maar toch nog gezegende paasdagen.
Gelukkig mogen we dat elke dag vieren.
Wat gaat de tijd snel en ik ben blij dat je nog zo mag genieten daar.We zullen tegen die tijd dat jij weer thuiskomt je stoepje pekelen hoor.Toch was het prachtig dat vanmorgen alles wit was.We hadden een gospelkoor in de kerk.Mooi.
Maar halverwege mocht ik even aan het werk omdat er niemand niet goed werd.Gelukkig knapte die oude meneer na wat rust en drinken weer op en heb ik hem thuisgebracht.
Morgen voor 3 uurtjes naar Harlingen.Ik zal ze alvast waarschuwen dat je er binnenkort d.v. weer bent.Wanneer bel ik deze week?
Liefs Metty

Anoniem zei

O ja ,wat zit je daar mooi onder het kruis.

Anoniem zei

Ha Mirjam,
Net even je berichten doorgelezen, we zijn weer helemaal op de hoogte.Het verbaasd me dat je gewoon doorgaat met je planning terwijl je de dagen kunt tellen.
Lijkt me heel bezar, straks afscheid nemen en Nederland weer binnen stappen, een hele andere wereld, dat lijkt me erg ingewikkeld.Gelukkig weten we dat de Heer je daar in Harlingen ook weer de kracht geeft om de draad weer op te pakken.
We hopen dat je de laatste dagen nog mag genieten van alles en iedereen om je heen en dat je toch wel weer zin krijgt om naar huis te gaan.Zoals je al zei het is zo dubbel, wij wensen je alvast heel veel sterkte, geestelijk en lichamelijk en hopen je binnen kort weer te ontmoeten, dan gaat een jaar echtwel snel, hier is alles ok, en van witte pasen was je al op de hoogte, mirjem tot horens heel veel groetjes van arie en jacoba,margriet,gerdien,arie en martijn troost.

Anoniem zei

Hoi Mirjam,

Ja, het loopt op z'n laatste eindjes.
We hopen dat je nog een paar fijne weken hebt.
Onthoud ook goed hoe lekker warm je het daar hebt.
Het is hier even wennen. De hele winter hebben we nog niet zoveel sneeuw gehad!

Groetjes,

Klaas en Wiesje

Anoniem zei

ha die Mirjam
wat mooi die paastakken enz. fijn dat jullie het zo goed hebben gehad met pasen! bij ons was het ook mooi Dirk Tamminga sprak! en met de kinderclub hebben we ook heel fijn pasen gevierd!
nou succes nog maar even en tot gauw!
liefs Marian

Anoniem zei

hoi mirjam
wat is de boot mooi versierd voor pasen
het is weer eens wat anders
nou nog de laatste loodjes en dan kom
je weer terug
hee heel veel sterkte met de omschakeling ik denk aan je
groetjes diana