zaterdag 11 augustus 2007

Anastasis in India

Vandaag kregen we het bericht dat de Anastasis in India is aangekomen, dus nu is het echt afgelopen met de "grand old lady", ze zal aldaar worden ontmanteld.
Deze week weer lekker gewerkt, geen gekke dingen gelukkig.
Vandaag is dr. Brian vertrokken, hier op de foto met Clementine,



Clementine is counseler op de afdeling en ik werk veel met haar. We zorgen samen voor de dress ceremonies en kopen de stof voor jurken, en alles wat daarbij komt. Gisteren zijn we even wezen winkelen. Eens even wat anders.





Bij deze wil ik iedereen die geld heeft overgemaakt voor de VVF ladies hartelijk bedanken, we zijn er erg blij mee en hebben het geld nu naast het budget op een aparte rekening gezet om te gebruiken speciaal voor dit doel.


Zondagavond komt dr. Steve weer, hij was hier in juni ook en dinsdag hebben we de 3e screening alweer voor de VVF. We verwachten 50 vrouwen. Deze week hoorden we dat er in een lokaal ziekenhuis ook een VVF programma is gestart, we gaan daar maandag misschien wel even naar toe om te zien of we de vrouwen goed door kunnen verwijzen daarheen. Dat zou geweldig zijn, want we kunnen hier lang niet iedereen helpen en Monrovia is dichterbij dan Sierra Leone. We denken dat het ook een gesponsord programma is, want de operaties schijnen ook gratis te zijn. Ik hoop dat we maandag een kijkje kunnen gaan nemen.
Vanavond zijn we gezellig uit eten geweest, was ook wel eens weer lekker om ergens anders te eten. We zaten op het strand in zo'n hutje en zagen het helemaal zitten om daar te eten, maar toen kwam de ober vertellen dat ze vandaag niet konden "opereren", de stroom was eraf en ze gingen om 6 uur sluiten. We kregen toen een bon mee om weer terug te komen met 25% korting, dus dat gaan we dan maar een keertje doen. We hebben dus een andere eetgelegenheid opgezocht en zaten daar 5 minuten en toen viel ook daar de stroom uit. Gelukkig duurde dat niet lang, we zagen onszelf alweer naar een andere tent rijden. Het was gezellig, ontspanning voor het weekend, alhoewel ikzelf wel werk dit weekend, niet de hele dag denk ik, maar even ronde doen en wat andere zaken.
Goed weekend allemaal....................

1 opmerking:

Anoniem zei

lieve Mirjam
fijn dat er ook zo eens even een leuk uitje is! en leuk dat jullie die lappen zelf uit zoeken!
liefs Marian