donderdag 30 april 2020

Kerstprogramma Sinkor

December 2009


Sinkor is een wijk in Monrovia, waar Mambu opgegroeid is. Hij is geboren in een dorp, maar kinderen worden vanuit een dorp naar de stad gebracht waar ze bij familie te komen wonen en naar school gaan. In Sinkor heeft Manneka inmiddels ook een pomp kunnen plaatsen naast de school en de kerk. In de buurt wonen veel kinderen en dit jaar hadden ze een kerstprogramma gepland, dit was op de zondag voor kerst.
Het werd gehouden in een school, met een paar kleine klasjes,hier werd het kerstverhaal verteld aan de hand van flanelplaten en er was een leuk kerstwerkje te maken. Na afloop kreeg iedereen ijs!

Er zijn in totaal 163 kinderen geweest, iedereen was enorm enthousiast en druk bezig om het kerstwerkje te kleuren en te plakken. De klasjes waren maar klein, dus verdeeld over een paar klassen, in de ene klas werd het verhaal verteld en in de andere klas konden ze starten met kleuren en daarna werd er gewisseld.
Zelfs de gang zat vol, alle tafeltjes en stoeltjes waren ergens neer gezet















KERSTPROGRAMMA IN CONGOTOWN
Congotown is de buurt waar Anneke en Mambu wonen, in deze wijk zijn ze ooit gestart met een kinderclub op zaterdagmiddag bij hun achter het huis in de palavahut. Nu wordt er elke zaterdagmiddag nog steeds kinderclub gehouden, maar nu in een lokaal van de school in de buurt. De kinderen hadden een paar weken al geoefend om het kerstverhaal te spelen. Ze beelden het uit, het verhaal wordt voorgelezen.
In 2008 is er een DVD gemaakt van dit kerstverhaal, de moeite waard, het is opgenomen in verschillende delen van Monrovia en wordt echt goed gespeeld door de kinderen. Voor wie geinteresseerd is zijn er nog wel DVD's te verkrijgen, bel of mail me maar, dan zal ik er achteraan.
De woensdagmiddag voor de kerst werd dit programma gehouden.

's Ochtends werden de kleren nog aangepast aan de kinderen, want de meesten waren wat kleiner dan de kinderen.

Mambu zijn broer, Salu is naaier en kwam met z'n naaimachine naar Congotown. De kinderen waren allemaal opgewonden en het was natuurlijk superleuk om eindelijk die kleren aan te kunnen en 's middags de opvoering te doen.
Het podium was bij de school, achter 2 grote gordijnen die steeds open en dicht getrokken worden bij de volgende scene

Baby "Jezus" was geleend uit de buurt van een lieve moeder, hij had grote zwarte gymschoenen aan, die hebben we maar even uitgetrokken voor de opvoering. Hij sliep lekker door en heeft er niks van gemerkt dat hij de hoofdrol speelde.





















Een geslaagde middag, de kinderen hebben hun best gedaan. Super om zo mee te kunnen maken.
Dit was een heel verslag van de projecten waar ik bij heb kunnen zijn. Anneke en Mambu gaan natuurlijk door met al het werk en we hopen nog veel van ze te horen. Voor wie ze wil steunen dat kan, op hun website: http://www.manneka.org/ staan de nieuwsbrieven waarin vermeld wordt hoe dit kan.
Iedereen de hartelijke groeten en wil je meer weten, dan ben je van harte welkom om eens langs te komen, of te bellen of te mailen.

Nu weer terug in de Jeugdzorg, het werk gaat weer goed en er komt vast weer een vervolg op Liberia, dat is voor mijzelf wel duidelijk dat ik weer een keer terug zal gaan, wanneer, dat zal vanzelf duidelijk worden...........................

Geen opmerkingen: