woensdag 23 mei 2007

AFRICA MERCY has arrived!!!!!!

Nou eindelijk is de dag dan gekomen dat de AFM is gearriveerd!!!!!!
Het was een lange indrukwekkende dag. Om 4 uur liep ik al op het voordek om de zwemmerswacht te doen. We zagen wel 5 schepen voor de haven liggen met lichten, maar konden niet gewaar worden wie wat was. Om 6 uur ging het licht aan, het was prachtig om de zwarte nachtlucht te zien veranderen in vele kleuren blauw. Het was echt net of iemand het licht aandeed. Toen konden we in de verte de AFM inderdaad zien aankomen. Om 7 uur werd ze verwacht en konden we al iets groots wits aan zien komen, maar het wachten was op de loodsboot, die besloten had eerst wat anders te doen ( the african way). Dus na 8 uur begon er wat schot in de zaak te komen en uiteindelijk rond 10 uur lag de AFM aan de andere kant van het dok te stralen.
Een historische dag voor Mercy Ships en fijn om getuige van te zijn geweest.
Om 13:00 werden we aan boord verwacht voor een safetymeeting en allerlei afspraken.
Volle bak, want de AFM heeft dik 100 man aan boord en wij met z'n dik 300 erbij allemaal in de grote international lounge. Allerlei informatie gekregen en een tour over het schip.
Krijn weer terug gezien en Oebele ook gesignaleerd en welkom geheten.

Tja, hoe voelt dat nu, wat gaat er nu door je heen op zo'n dag als vandaag?
' Om met Agnes en mijn leus te spreken' ( die we van dr. Gary hebben opgepikt) : " it is a mixture off emotions " zeg maar alles door elkaar heen.
Indrukwekkend, maar als je in het schip komt en ziet waar je komt te slapen, even slikken want de bunks ( stapelbedden) zijn erg krap op elkaar. Voor mij met m'n lange lijf betekent dat ik op het onderste bed met m'n hoofd gebogen moet zitten en op het bovenste met m'n halve bovenlijf moet buigen om te kunnen zitten, ik moet maar zien hoe dat zal gaan. Verder wel douche en toilet in de cabin, maar heel eerlijk gezegd is het hier ook oke. Het afscheid van de Anastasis zal moeilijk worden, het is een geweldig schip. Nog 1 dikke week woon ik hier............
De AFM, het wordt ons thuis voor de komende tijd, de gemeenschappelijke ruimtes zijn mooi en gezellig en hebben lekkere banken en stoelen enz. De cabin is dan meer alleen een slaapplaats zo moet je het maar bekijken.
Er komen nog een paar hele drukke weken, want alles wat nu ingepakt is, moet eerst overgebracht worden naar de AFM en ook weer uitgepakt worden en een plaats krijgen. De afdeling en de operatiekamers moeten helemaal opgevuld worden met de materialen en de bedden en noem maar op. Zo moeten alle afdeling van het schip over. Maar eerst veel gasten en officiele bijeenkomsten te verwachten.
De schouders er dus onder met z'n allen.
Veel crewleden vertrekken de komende weken en er komen veel nieuwe voor terug, dus dat is ook een omschakeling. Ook een mixture van emotions, want ik heb al van een paar mensen afscheid moeten nemen waar ik goed mee op kon schieten en dat is wel wennen.

Nog even wat foto's van deze indrukwekkende dag.



Dit is nog een foto van het hele medische team ( inclusief, tandartsteam, oogteam, apotheek ne opslagruimte medewerkers) zoals het nu aan boord is, veel van deze mensen zullen vertrekken, maar dit was het Anastasis medisch team wat nu nog over was.





I










De Africa Mercy, voor het eerst in Liberia, de eerste nacht.
Goodnight.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Hallo Mirjam.

Wat een mooie foto's van het nieuwe schip en wat een werk voor de komende weken.Ik heb de groepsfoto gedownload en probeer deze naar de collega's te sturen.
Wat een geweldig werk doen jullie daar allemaal. Ik ben apetrots op jou en je collega's.Ze kennen me wel niet,maar doe ze toch maar de groeten.


Hoi Gea

Anoniem zei

Gefeliciteerd ,de Afrika Mercy is dus gearriveeerd .
En je wist toch dat elke dag het licht voor je wordt aan gedaan?
Op de groepsfoto zie ik dat je haar al behoorlijk gegroeid is.
Sterkte de komende tijd met alle veranderingen en emoties.

Liefs Metty

Anoniem zei

mooi zeg de nieuwe boot! echt prachtig, de foto's ook trouwens.
veel succes met alles, Gods zegen Marian

Anoniem zei

Hoi Mirjam,

De aankomst van het schip moet wel indrukwekkend zijn geweest.
Je verslag was dat ook, of we erzelf bij waren!
Als de twee schepen zo bijelkaar liggen, valt mij wel op welke mooie lijnen het Anistasis heeft.
Een schitterende boeglijn, zoals ze die nu niet meer maken.
Mirjam, veel werkplezier toegewenst op het nieuwe schip.

Groetjes,

Wiesje en Klaas