woensdag 30 mei 2007

Druk, druk, druk

Hier weer even een berichtje tussen de bedrijven door. De AFM is hier nu een week en we zijn elke dag druk bezig om te verhuizen, schoon te maken en op te ruimen. Verder veel officiele bijeenkomsten waar we dan een beetje uitgeput bij elkaar zitten. Er zijn allerlei gasten aan boord vanuit het bestuur en grote sponsors, vandaar alle officiele bijeenkomsten.

Vannacht weer zwemmerswacht gedaan van 4 tot 6, de 1e nacht dat de AFM hier lag zijn er wel 6 zwemmers gesignaleerd, dan zie je dat er toch mensen zijn die via het water aan boord proberen te komen. De zwemmerwacht blijft dus nog wel even doorgaan, de vrijwilligers om het te doen nemen af, want er vertrekken veel mensen deze week en je hebt ook niet altijd de puf om 's nachts uit je bed te komen om 2 uren rond te lopen. Op de AFM lopen ook zwemmerswachten rond, dus het gaat na de verhuizing gewoon door daar.

Even wat foto's van de nachtelijke wacht, verder gebeurd er niet zoveel, behalve dan dat we het erg druk hebben met sjouwen. Afgelopen vrijdag hebben we 75 % van de medische spullen al overgebracht, de verwachting was dat we 20% konden doen die dag, maar dat werd dus een beetje meer. Is dat maar klaar. We zijn ingedeeld in groepen van 5 en maken dan met al die teams een ketting van het ene naar het andere schip en geven dan alles door. Werkt heel goed.





Even uitpuffen


In het ruim, pallets aan het maken, erg warm daar beneden!!
Gewoon maar doorgaan, goede conditietraining hier!!!



Maandag is de president van Liberia aan boord geweest met de minister van volksgezondheid. Een hele happening, veel bewaking en bodygards. Ze heeft ons toegesproken. Ik heb respect voor deze vrouw, ze is al dik in de 60 en gaat er helemaal voor, geweldig. Daarbij komt ook nog eens dat ze ook een christen is.
Vandaag wortd om 9:30 een fakkel van het ene naar het anders schip gedragen en dan zijn de officiele bijeenkomsten afgelopen. De gasten gaan dan weg en wij gaan vanmiddag verder met dozen sjouwen.
We hebben allemaal een Mercy Ships shirt gekregen en moeten dat aan hebben en dan maken we met zijn allen een rij van mensen van de Anastasis naar de Africa Mercy en geven de fakkel door. Ik hoop dat het droog is..........
Nou, meer heb ik nu even niet te vertellen.
Groetjes, Mirjam

Geen opmerkingen: