zondag 24 juni 2007

Verhuizing is afgelopen

Morgen gaan we weer aan de slag in het ziekenhuis. Op het dok zal de screening zijn voor de VVF operaties. We verwachten 60 vrouwen, die van ver of van dichtbij komen, maar allemaal al zijn aangemeld, via een ziekenhuis, het rode kruis of via de VVFkliniek in Sierra Leone.
Er zijn voor de komende 3 weken 40 plaatsen voor operaties en we hopen en bidden dat we veel van de vrouwen die morgen komen zullen kunnen opereren.
Ik zie er naar uit om weer als verpleegkundige aan de slag te gaan, helemaal nu met m'n nieuwe opdracht om als coördinator aan het werk te gaan.
Vrijdagavond hebben we met elkaar gebeden op de afdeling bij alle bedden, dat was bijzonder, de afdeling en de operatiekamers zijn er klaar voor!
Morgen beginnen we om 7 uur alles buiten verder klaar te zetten, er staan 2 tenten op het dok waar we de screening in houden en buiten onder een tentzeil zal de wachtkamer zijn. Om 8 uur verwachten we dat de eerste vrouwen zullen komen en we hopen dat het niet zal regenen.
Vrijdag heeft het bijna de hele dag gehoosd en dan wordt het heel moeilijk om hier te komen als je van ver moet komen, de wegen worden dan onbegaanbaar. Dus maar bidden voor droog weer!
Eind deze week zal de Anastasis vertrekken en zal het dus stil worden aan de overkant, het schip is leeg en kaal en warm. Het is nu zo vreemd om er naar binnen te gaan, nu zie je dat het een oud schip is en dat je sfeer dus ook met de mensen maakt die er wonen. We zullen haar missen, maar beginnen nu toch ook wel te wennen op de Africa Mercy.
Nog een paar foto's van de verhuizing.














Nieuwe vrienden maken tijdens het verhuizen.
Dit is m'n "broer" Mozes ( en Mirjam)

2 opmerkingen:

Anoniem zei

lieve Mirjam
Wat fijn dat jullie nu echt van start gaan!! heel veel succes en natuurlijk bid ik voor je.
dikke knuffel Marian

Anoniem zei

hoi mirjam
succes met je werk
ik hoop dat het droog blijft
de fotos zijn erg mooi zo krijg je een goede indruk van je werk omgeving en wat je doet en het land
werk ze ik heb bewondering voor wat je doet
groetjes diana